HTML

életképek Budapest határában

Törökbálint egy település Budapest határában. Ennek minden előnyével és hátrányával.

Facebook

Linkblog

2011.04.10. 22:00 balinti.betyar

SPORT - EGY VERESÉG, EGY DÖNTETLEN

Az ötödik helyen NB III-as focicsapatunk a mai napon a bajnokságban egy hellyel mögötte álló Pénzügyőr SE-t fogadta. Bár hazai pályán jobb lett volna győzni, de talán az 1-1-es döntetlen reális eredmény. Gólszerző: Csintalan a 23. percben. Az eredmény nem befolyásolta a csapat helyezését, továbbra is az ötödik helyen állunk.

A Törökbálinti FC egyelőre lecsúszott a dobogóról, miután a második helyen álló Chinoin FC 1-0-ra legyőzte a csapatot, hazai pályán. Mivel a negyedik helyen álló Vasútépítő Törekvés SE  győzött, kénytelenek lettünk helyet cserélni velük a tabellán.

Szólj hozzá!

Címkék: sport labdarúgás törökbálint ttc tfc


2011.04.10. 00:37 balinti.betyar

TÓTH ISTVÁN NYERTE A NORTH POLE MARATHONT!

A North Pole Marathon a világ legészakibb pontján, az Északi-sarkon futott maraton, extrém körülmények közt, jégtáblán, -15 és -40 fok között. Az első ilyen versenyt 10 indulóval rendezték meg, azóta összesen hét alkalommal szervezték meg az eseményt. Tavaly 188-an neveztek 33 országból, Magyarországról eddig még senki.
Idén először a törökbálinti illetőségű Tóth István is elindult ezen a nem mindennapi megmérettetésen és a verseny honlapjának tudósítása szerint meg is nyerte azt.
Végeredmény:
1. Istvan Toth (HUN) - 4:54:03
2. John Braun (LUX) - 5:05:50
3. Dmitry Mamadaliev (RUS) - 5:05:53

Gratulálunk!


 

Szólj hozzá!

Címkék: sport futás marathon törökbálint pole north


2011.02.18. 10:30 balinti.betyar

Falusi népkönyvtár Törökbálinton

Újabb videó került fel a Nava archívumába, ezúttal egy 1947. áprilisi anyag. A téma a népkönyvtárak, Törökbálint, pedig úgy kerül képbe, hogy településünkön nyílt az első falusi népkönyvtár.

Szólj hozzá!

Címkék: nava törökbálint népkönyvtár


2010.11.23. 10:12 balinti.betyar

TURAI ISTVÁN A MA REGGELBEN

A tegnapi nap folyamán végre a közszolgálati média ingerküszöbét is átlépte a településünket érintő változás. Polgármesterünk a MTV vendége volt. (az interjú a műsor legelején)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csőd istván törökbálint turai


2010.11.20. 16:36 balinti.betyar

BÓKA ISTVÁN MEGSZÓLALT

Bár a legfontosabb esemény most Törökbálinton a helyi iparűzési adók törvényének megváltoztatása, mely csődközeli helyzetbe hozza a települést, sajnos időhiány miatt még nem sikerült részletesen foglalkoznom ezzel. Ettől függetlenül a témát érintő történések mellett nem mehetünk el, így most közzéteszem mit nyilatkozott a figyelőnet-nek a törvénymódosítás benyújtója:

 


Igazságtalan az iparűzési adó - illusztráció

Szólj hozzá!

Címkék: csőd törökbálint bóka hipa


2010.10.26. 11:12 balinti.betyar

MEGASZTÁROSOK TÖRÖKBÁLINTON

A MaxCity bútorház kellemes kis vasárnap délutáni rendezvényt tartott az áruház parkolójában. Volt tökfaragás, forralt bor, forró csoki ételkostoló. A délután meglepetése pedig a közönségtalálkozó volt a Megasztár 5 még versenyben lévő énekeseivel.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: megasztár melinda anna szíj törökbálint patai giorgio


2010.10.23. 18:32 balinti.betyar

SPORT - ÚJABB 1-1-ES DÖNTETLEN

A bajnokság negyedik és tizennegyedik helyezettje csapott össze a október 23-án délután. Bár a kieséshez közelebb álló Dorog otthonában volt a mérkőzés. illett volna hazahozni a három pontot. Sajnos ez nem sikerült, így a csapat ez elmúlt két mérkőzésén csak kettő pontot tudott összeszedni, melynek köszönhetően könnyen az ötödik helyre eshetünk vissza. Ehhez elég már az is,  ha a Sárisáp hazai pályán döntetlent ér el az utolsó előtti Bicske ellen.

 

DOROGI FC - TÖRÖKBÁLINTI TC 1-1 ( Tóth 28')

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci törökbálint ttc


2010.10.20. 13:13 balinti.betyar

RÉGÉSZETI ÁSATÁS A TÜKÖRHEGYEN


A tükörhegyi feltárás illeszkedik abba a sorba, amelynek köszönhetően az utóbbi években egyre több részlet vált megismerhetővé az Árpád-kori Törökbálintból - mondta a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának (PMMI) régésze.

Kovács Ágnes kifejtette, hogy a két hónapos munka eredményeként tipikus Árpád-kori falurészlet tárult fel, amelyben a három ház mellett gödröket, kemencéket, döngölt agyagpadlórészletet, cserepeket, valamint vaskést, őrlőkövet és vasból készült sarlót találtak, de előkerültek "újrahasznosított" római kori kövek is, mert "őseink szívesen települtek római kori romok mellé, az ott talált köveket pedig felhasználták saját épületeikhez".

A szakember elmondta, hogy három évvel ezelőtt már végeztek ásatásokat Törökbálinton az Égett-völgyben, akkor az Árpád-kori házak mellett templomot és körülötte elhelyezkedő temetőt bontottak ki. A most befejeződött feltárás pontos dokumentációja után a területet visszaadják a tulajdonosnak, a leletek pedig a feldolgozás után raktárba kerülnek - jegyezte meg.

(mti)

Szólj hozzá!

Címkék: törökbálint ásatás régész tükörhegy


2010.10.19. 20:47 balinti.betyar

ÚJRA GYŐZÖTT A TFC

Harmadik győzelmét is megszerezte a Törökbálinti FC a BLSZ II/1-es csoportjában. A szenvedő alany ezúttal a Futbalféria SC volt.

 

Törökbálinti FC - Futbalféria SC 2-1 ( Kovács 34.', Juhász 57.')

Szólj hozzá!

Címkék: sport törökbálint tfc


2010.10.19. 20:41 balinti.betyar

ELKÉSZÜLT A PEST MEGYE KUPA NEGYEDIK FORDULÓJÁNAK PÁROSÍTÁSA

A PMLSZ Versenyirodája elkészítette a Pest Megyei Kupa 4. fordulójának a párosítását.

Ebben a körben már a kiemelt csapatok is pályára lépnek, így összesen harminckettő gárda van még versenyben. Ezek szerint a TTC a Pilissport-PLSE otthonába látogat. A mérkőzést 2011. április 6-án 16.30-kor játszák.


Szólj hozzá!

Címkék: sport törökbálint pest megye ttc


süti beállítások módosítása